Ножі кухонні

Фільтри
Набір ножей FALCON 7 предметів
Набір ножей FALCON 7 предметів Vinzer
4324.6
Знято з продажів

Кухонні ножі - один з найголовніших атрибутів на кухні. Без них складно накрити на стіл, а приготувати їжу і зовсім неможливо. Існує дуже багато видів кухонних ножів. Деякі мають дуже вузьку функцію, наприклад, ніж для ролів. Існують і універсальні варіанти. Щоб приготування було найбільш комфортним, слід знати, який ніж для чого використовувати. Інтернет-магазин ХеппіПен пропонує кухонні ножі в широкому асортименті за доступними цінами. У нашому каталозі представлені як цілі набори, так і окремі види ножів. Ви можете замовити будь-який ніж кухонний з доставкою по всій Україні. Отримати нашу продукцію можуть жителі Києва, Львова, Маріуполя, Одеси, Кривого Рогу, Харкова та інших.

Основні та другорядні види кухонних ножів

Всі кухонні ножі глобально можна поділити на два види - основні та другорядні. До перших відносяться ті інструменти, які є практично на кожній кухні. Їх щодня використовують мільйони господинь. Призначення таких ножів досить універсально, хоча і призначені вони, кожен для своєї роботи.

Три головних кухонні ножі

Кухарський або шеф-ніж - це універсальний інструмент, здатний замінити безліч інших аксесуарів. Їм складно різати хіба що хліб, але досвідчені майстри без зусиль справляються навіть з цим. Кухарський інструмент являє собою досить великий і важкий, але дуже зручний в роботі ніж. Їм можна різати овочі та фрукти, м'ясо, обробляти рибу і тонко нарізати сири.

Для кухарського ножа характерно широке (4-5 см) лезо довжиною 18-25 см. Вся хитрість в гострому заточуванні та міцності, яка потрібна для рубки кісток і роботи з замороженими продуктами. До якості шеф-ножа пред'являються високі вимоги, тому важливо підійти до покупки цього інструменту особливо уважно.

Хлібний ніж - другий обов'язковий інструмент на кухні. Від звичайних аксесуарів його відрізняє зазубрене лезо, що не дозволяє кришитися шматочкам  випічки.

Ніж для чищення овочів також потрібен кожній господині. З ним очищення виходить рівними та тонкими. Кухонні овочеві ножі характеризуються невеликими гострими лезами та зручною ручкою.

Популярні кухонні ножі

Багато господинь обходяться на кухні без кухарського ножа, замінюючи його більш традиційними видами:

  • Наприклад, універсальний ніж підходить для більшості операцій. Його відрізняє лезо довжиною близько 15 см класичної форми. Таким ножем працювати досить просто, але він не впорається з обробленням птаха або нарізуванням м'яких овочів.
  • Картоплечистка є майже в кожному будинку. Завдяки двом лезам, які повернені один до одного, їм дуже зручно рятувати від шкірки картоплю, моркву та інші овочі. Леза плаваючі, вони немов самі приймають форму овоча, що забезпечує додаткову ергономіку рухів, а тому руки меньше втомлюються.
  • Кухонний топірець необхідний для оброблення м'яса і птиці. Він має широке квадратне лезо і може впоратися навіть з замороженим м'ясом. При цьому є звичайним ножем роблять поздовжні рухи, та сокирою потрібно саме рубати продукти.
  • Ніж-сантока набирає свою заслужену популярність. Всі, хто хоч трохи захоплюється кулінарією, вже давно придбали собі в користування цю чудову модель. Від звичайних кухарських кухонних ножів, сантока відрізняється опущеним вниз кінчиком леза, що забезпечує ергономіку рухів при шатківниці продуктів. Навіть самі примхливі з них легко піддаються обробці під ножем-сантокою.
  • Філейний ніж має вузьке лезо з піднесеним кінчиком. Їм легко обробляти рибу, відокремлюючи м'ясо від кісток, а саме філе можна філігранно нашаткувати тонкими скибочками. Лезо досить гнучке, тому для нарізки заморожених продуктів такий ніж не підходить.

Другорядні види кухонних ножів

До таких видів кухонних ножів відносяться моделі, без яких можна цілком обійтися. Вони виконують строго певну функцію і мало підходять для інших робіт:

  • До таких, наприклад, відноситься кухонний ніж для бутербродів. Його відмінною рисою є досить широке лезо з заокругленим кінчиком. Завдяки цьому можна легко й красиво намазати на хліб масло, паштет, м'який сир, мус і інші продукти. А ось для нарізування овочів м'яса або хліба цей кухонний ніж не призначений.
  • Сирний кухонний ніж виготовлений спеціально для нарізування м'яких сортів сиру тонкими та акуратними скибочками. Його широке лезо має поглиблення або отвори, які дозволяють уникнути прилипання продукту. А ще такі моделі часто забезпечуються на кінчику невеликою вилкою, якою можна акуратно перенести скибочки на тарілку.
  • Ніж для зелені потрібен всім любителям дарів природи. Кілька (від 4 до 7) паралельних лез дозволяють швидко нашаткувати зелень, нарізати тонкими та акуратними скибочками будь-які тверді овочі та фрукти.
  • Ніж для піци має кругле обертове лезо, що нагадує колесо. Таким інструментом легко нарізати гарячу піцу. До того ж деякі леза мають зубчики, завдяки яким повністю виключено прилипання гарячого сиру до інструменту. А ще такі ножі зручно використовувати для нарізки сирого тесту.

Кухонні ножі - необхідні атрибути на кухні. Якщо використовувати за призначенням кожну модель, то приготування перетвориться на справжнє задоволення.

Назад Каталог товарів

Товар додано в кошик

Замовити дзвінок