• Блог

Як вибрати маркери для дошки?

Магнітно-маркерні (білі) дошки використовуються в офісах та освітніх закладах. Вони призначені для нанесення та розміщення текстової, графічної інформації. Застосування виробів у процесі навчання чи проведення лекцій, семінарів, презентацій, зборів значно полегшує засвоєння інформаційного матеріалу:

  • Готові малюнки, роздруковані зображення та плакати фіксуються на дошці за допомогою магнітів.
  • Щоб наносити записи та робити малюнки вручну, застосовують спеціальне письмове приладдя – маркери.

Якщо з вибором паперових листів все зрозуміло, то придбання маркерів для дошки може стати складним завданням. Використання звичайних перманентних маркерів є неприпустимим. Після них на поверхні залишаються сліди, що важко видаляються - навіть після ретельного очищення поверхні за допомогою спеціальних рідин зберігаються розлучення і плями. Вони значно ускладнюють подальшу експлуатацію обладнання.

Щоб запобігти проблемам та продовжити термін служби магнітно-маркерної дошки, потрібно застосовувати спеціальні маркери, створені для цих цілей. Написи, зроблені борд-маркером, легко видаляються сухою серветкою практично з будь-яких не пористих поверхонь – скляних, керамічних, емальованих.

Розповімо про них докладніше.


Якими маркерами можна написати на дошці?

Головна відмінність між звичайними маркерами та пишучою продукцією, призначеною для магнітно-маркерних дошок, це стійкість відбитків барвника.

Важливо: Дізнатися, який маркер дошки підходить, допоможе маркування на корпусі. Позначення Whiteboard або Board вказує на те, що письмова приналежність призначена для письма та малювання на дошці.

Слід від звичайного маркера важко стерти навіть із дуже гладких матеріалів, таких як скло чи кераміка. При використанні спеціального письмового приладдя для магнітно-маркерного обладнання таких проблем не виникає. Нанесений барвник швидко висихає, перетворюючись на дрібнодисперсну порошкову структуру, яка легко видаляється сухою серветкою або губкою.

Адже це неонові чи крейдяні маркери:

  • Крейдові моделі створені на основі рідкої крейди. Рідкий склад м'яко наноситься, не розтікається, швидко висихає. Результат – щільні яскраві лінії насиченого кольору. Лінію іншого кольору можна наносити поверх першої, попередньо переконавшись, що рідина, що фарбує, висохла. До плюсів крейдяного письмового приладдя можна віднести широку палітру кольорів. Асортимент кольорів дозволяє проявити фантазію та вільно експериментувати, реалізуючи найсміливіші творчі ідеї.

Цікаво знати: Всередину корпусу крейдового маркера зазвичай поміщають кілька маленьких металевих кульок, які змішують чорнило до однорідного стану. Перед кожним застосуванням письмового приладдя корпус ретельно струшують кілька разів. При цьому маркер утримують наконечником униз.

Неонові моделі для білих дошок призначені для нанесення не перманентних неонових написів. Флуоресцентні відтінки виявляються під впливом ультрафіолетового випромінювання.

Фірмові чи дешеві маркери?

Якщо виникло питання, якими маркерами можна малювати на дошці, важливо звернути увагу на якість виробів:

  • Якісні письмові приладдя не скриплять при письмі, не дряпають матеріал поверхні.
  • Після стирання написів від якісних борд-маркерів не залишаються розводів.
  • Барвник довго зберігає яскравість та насиченість кольору.
  • Якісна продукція відрізняється тривалим терміном служби. Маркери для білих дошок економічні. Під час створення написів та зображень використовується мало чорнила.
  • Якщо маркер залишається без ковпачка деякий час, він не висихає.

Цікаво: Маркер пролежав кілька днів без ковпачка і не висох? Отже, виробник реалізував технологію cap off. Щоб вибрати такі вироби, потрібно шукати відповідне маркування на ковпачку.

Якими маркерами можна писати на дошці:види

Перерахуємо види борд-маркерів, якими можна писати на дошках. Це перманентні та стираючі вироби, які відрізняються складом чорнила. У першому випадку чорнило на спиртовій або водній основі містить розчинений пігмент, барвник. У другому – зважені частки барвника залишаються в рідкій основі чорнила не розчинені. Після нанесення чорнила на поверхню рідка фракція випаровується, і частки барвника легко видаляються сухою губкою або серветкою.

Розібравшись, якими маркерами можна писати на дошці, варто дізнатися про різновиди продукції:
Борд-маркери різняться складом чорнил, основу яких вода – формула, види та концентрація інших компонентів варіюється.
Якщо виробник передбачив можливість заправлення, термін служби виробу значно збільшиться. Деякі виробники оснащують корпус прозорим віконцем, через яке видно, скільки залишилося чорнила. Моделі, що заправляються, служать максимально довго.
У деяких моделях із ковпачком особлива форма кінцевої частини корпусу дозволяє надійно зафіксувати ковпачок під час роботи. Зафіксований на корпусі ковпачок не загубиться. Якщо модель має спеціальний затиск, її можна прикріплювати до одягу.
Моделі з кнопковим механізмом позбавлені ковпачка, який часто втрачається в процесі використання приладдя для письма. Натискання на кнопку приводить в дію систему ущільнювачів, що висуваються, які запобігають висиханню маркера.

На що ще звернути увагу під час вибору маркера для дошки?

Стираючі письмові приналежності для офісних дошок відрізняються не тільки забарвленням та дизайном упаковки, але й:

  • Матеріал корпусу. Його зазвичай виготовляють із пластику або алюмінію.
  • Товщиною лінії, яку залишає накінечник. Проводячи по дошці маркером із тонким пером, отримують лінії завтовшки 0,6-1 мм. Щоб робити лінії завтовшки 2-3 мм і більше, беруть маркери з потовщеним пером.
  • Упаковкою. Вироби різних виробників відрізняються упаковкою, яка найчастіше виготовлена ​​з м'якого пластику або картону.
  • Кількість чорнила. При виборі відповідної моделі звертають увагу на обсяг чорнила. Борд-маркери з великим обсягом чорнила довше не потребують заправки.
  • Форма пишучого вузла, зазвичай кругла або клиноподібна.
  • Кольорові борд-маркери випускаються у різних відтінках. Поширені кольори – чорні, червоні, сині, зелені. Додаткові відтінки – оранжевий, рожевий, фіолетовий, коричневий, блакитний, жовтий.

Цікаво знати: Крейдяні маркери, що використовуються для скляних дошок, відрізняються великою кількістю доступних кольорів та яскравістю відтінків. В результаті зображення та написи виглядають ефектно, одразу привертають увагу аудиторії.

Дуже часто виробники пропонують корисні набори, у яких є не лише кольорові маркери, але й губка для стирання. Набори із ластиком позбавляють покупки губки окремо. У наборі зазвичай 4-10 приладдя для письма різного кольору.

Маркер для дошки: якість продукту

Якісні письмові приналежності забезпечують зручність та легкість письма. Рука не втомлюється під час створення написів та зображень на вертикальній поверхні. Чіткі лінії, яскравість колірних відтінків, відсутність слідів розмитості та помарок при письмі  – ознаки виробу, що відповідає стандартам якості. Параметри, на які варто звернути увагу:

  • Волокниста структура накінечника для створення насиченого сліду без натиску.
  • Надійна фіксація вузла для запобігання вдавлюванню навіть при сильному натисканні.
  • Міцність корпусу, стійкість до деформації та механічних пошкоджень.
  • Відсутність неприємного запаху. Якісна рідина, що фарбує, зроблена з компонентів без різкого запаху.

Маркер для дошки: особливості застосування

Сучасні письмові приладдя для магнітно-маркерного обладнання зручне у використанні. З їхньою допомогою малюють і пишуть відразу, розпакувавши пачку.

  • Перед застосуванням крейдяний зразок струшують, повернувши корпус накінечником донизу. Якщо кінчик сухий і не залишає слідів, його потрібно поставити на паперовий лист і злегка натиснути кілька разів. У процесі натискання чорнила заповнять перо. Коли накінечник просочиться фарбою, можна розпочинати роботу на дошці.
  • Дошку необхідно очищати після кожної демонстрації наочного матеріалу. Щоб видалити сліди від крейдового письмового приладдя після висихання, використовують губку-стиральну та спеціальну рідину. Рідкі склади видалення слідів маркера не залишають розводів  і плям. Ними зручно користуватися.
  • При видаленні застарілих плям та слідів фарби можуть виникнути складності. Якщо ви зіткнулися з такою ситуацією, використовуйте спеціальні спреї для очищення дощок. Речовина поступово наноситься на поверхню за допомогою розпилювача. Наявність розпилювача полегшує процес очищення поверхні та дозволяє економно витрачати засіб. Рідина ефективно видаляє барвник, відбитки пальців та інші забруднення, а також дезінфікує оброблену ділянку. Багато рідин забезпечують антистатичний ефект – в результаті на робочій поверхні дошки не накопичуються частинки пилу.
  • Не допускається застосування абразивних, жорстких тканин та матеріалів для стирання слідів барвника.
  • Щоб продовжити термін служби борд-маркера, потрібно зберігати виріб у горизонтальному положенні. Тоді чорнило рівномірно розподіляється всередині капсульного стрижня.

Якщо маркер не пише

Якщо борд-маркер не пише, можна спробувати акуратно витягнути накінечник із корпусу, перевернути та вставити зворотнім боком. Для виконання операції знадобляться невеликі плоскогубці або косметичний пінцет. Процедура допоможе у випадку, якщо чорнило засохло в наконечнику, утворило непереборну перешкоду, не дають фарбуючій рідині з корпусу просуватися далі.

Щоб повернути функціональність письмового приладдя, в якому закінчилося чорнило, потрібно використовувати запасний флакон з фарбувальною рідиною. Чорнило для заправки продається у спеціальних флаконах, що працюють за принципом капілярної системи. Щоб заправити борд-маркер, його опускають у флакон наконечником донизу. Через 40-60 хвилин письмовою приналежністю можна скористатися.

Якщо запасного флакона з чорнилом не було під рукою, відновити функції виробу вдасться за допомогою теплої води. У місткість наливають теплу воду і поміщають всередину борд-маркери на 5-6 хвилин. Потім виймають і просушують протягом 20 хвилин без нагрівання, прикривають накінечник ковпачком.

Але щоб уникнути таких складних маніпуляцій, краще мати в запасі набір нових маркерів для дошки.

Маркери для дошки: як відрізнити від незмивних фломастерів

По виду чорнила всі види письмового приладдя поділяються на моделі, що стираються і не стираються. І це часто призводить до плутанини. Вироби з чорнилом, що не стирається, - велика група фломастерів, лінерів, текстовиділителів, капілярних ручок. Їх, як правило, використовують для нанесення тексту та малюнків на папір.

Зовні всі вони схожі. Вони мають пластиковий або алюмінієвий корпус округлої, трикутної або шестикутної форми, накінечник, зроблений з м'якого волокнистого матеріалу, частіше войлоку або лавсану. Принцип роботи будується на витіканні чорнила з резервуару, захованого в корпусі, до накінечника. Довжина накінечника близько 2-3 мм. А ще вони зовні схожі з маркерами для офісної дошки. І в цьому велика проблема, тому що часто власники дошок купують моделі, що не змиваються – після першого використання такої письмової приналежності дошка виходить з ладу.

Як відрізнити маркери, що змиваються?

  • Звертайте увагу на упаковку та маркування. Значки Whiteboard або Board допоможуть вибрати виріб із потрібними характеристиками.
  • Відсутність різких, виражених запахів хімічних речовин. Чорнило борд-маркера практично не пахне.
  • М'яке ковзання по гладкій поверхні без скрипу та шуму.
  • Відсутність розводів після стирання напису.

Якщо на корпусі виробу відсутні розпізнавальні знаки, можна провести тест, щоб з'ясувати, який вид письмового приладдя ви тримаєте в руках. Для цього потрібно провести лінію на будь-якій гладкій поверхні та доторкнутися до неї пальцем. Після контакту з чорнилом на пальці залишаться сліди барвника у вигляді дрібнодисперсного порошку. Спробуйте видалити лінію м'якою сухою серветкою. Якщо напис легко стирається, то перед вами маркер для дошки. Якщо слід неможливо повністю видалити сухою губкою, він нанесений перманентним або крейдовим маркером.

Не помилитись у виборі потрібної продукції допоможе консультація нашого магазину. Озвучте спеціалісту, який товар ви шукаєте. І ми запропонуємо вам кілька варіантів виробів, які максимально відповідають вимогам.
 

 

 

 

Назад Каталог товарів

Товар додано в кошик

Замовити дзвінок